Hösten tar form

Nu börjar snart terminen igen och det blir åter till skolbiblioteket på Spyken för min del. Men jag har också några roliga bokningar inplanerade till hösten som Klara bokprat. Dels är det Btj’s satsning Praktika som fortsätter. 10 oktober erbjuds grundkursen av samma modell som vi gjorde i våras för nya skolbibliotekarier, då får man träffa mig och Lotta Davidson-Bask på förmiddagen och Christina Strömwall för bokpratsdrillning på eftermiddagen. Nytt är att det här blir en dag enbart för utbildade bibliotekarier. Onsdag 24 oktotober erbjuds en fortbildningsdag för skolbibliotekarier i praktiken – steg 2. Det blir en fördjupning för dig som gått steg 1 tidigare eller redan har yrkeserfarenhet, en heldag med mig och Lotta. För lärare i skolbiblioteket bli det en specialdag 7 november, återigen med mig, Lotta och Christina.

I november kommer jag också att medverka på Teknologiskt instituts årliga konferens Skolbibliotek 2018. Där talar jag om läsfrämjande i skolan på tisdagen.

Och redan dagen efter ska jag vara i Växjö för att föreläsa om läsfrämjande på biblioteks- och informationsvetenskap.

Mellan det tänker jag läsa och boktipsa så mycket jag hinner på BokLus och YouTube. Och så tar jag gärna in bokpratsuppdrag! För även om det är superroligt att träffa vuxna och prata om läsning och bibliotek är det nog nästa ännu roligare att träffa elever.

Annonser

En reaktion på ”Hösten tar form

  1. […] Jag har skrivit om det innan, men först var det Praktika på Btj, en specialkurs för lärare i skolbiblioteket, där jag och Lotta Davidson-Bask stod för en halvdag. Sen var det Skolbibliotek 2018 i Stockholm där jag föreläste om ”Läsfrämjande i praktiken” och därefter en gästföreläsning i Växjö för de blivande bibliotekarierna på Linné Universitet om ”Bokprat och digital litteraturförmedling”. Däremellan klämde jag in att gå på en kurs i ”Att skriva barnbokskritik” hos Svenska Barnboksinstitutet. Det var en helt underbar kurs, jag kommer att skriva mer om den senare. […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s