Livet i en snöboll

Ibland sätter sig livet i rullning omkring en och saker tar en vändning utom ens egen kontroll. Det är lite som att vara i en snöboll som sätts i rullning. Den byggs på, man kan inte styra.

I mitt liv sattes en sån där snöboll i rullning precis innan jul. Då hade jag nyligen återhämtat mig från en släng covid och såg fram emot ett lugnt jullov. Och det blev det, också. Men samtidigt rullade snöbollen. När den hade rullat klart var besluten tagna att jag och familjen ska ta vårt pick och pack och flytta tillbaka till Lund igen. Till påsk blir jag kvar i Stockholm, sedan är det dags att bli äkta skåning igen.

Jag har skrivit om det förut, framfor allt i den här texten i Biblioteksbladet, men det tål att sägas igen: det har varit ett väldigt konstigt år att försöka lära känna en ny stad. Jag tror att många haft den där snöbollskänslan, att inte kunna påverka sitt eget liv så som man är van att kunna. Det har varit en svår läxa.

Själv har jag exempelvis lärt mig att alltid, alltid boka avbokningsbara eller ombokningsbara resor. Så att man inte står där med ett svindyrt hotellrum i Göteborg, eftersom ”ingenting kan hindra mig från att åka till Bokmässan”. Eh, jo. Ett litet litet virus.

För Klara bokprat innebär detta inga större förändringar. För en annan sak som pandemiåret 2020 lärt oss är att det mesta går att göra på distans.

Nu ska jag njuta så mycket jag kan av den här sista tiden i Stockholm. Av underbara promenader i den snötäckta vinterstaden och av skridskoåkning i Vasaparken till exempel. Sen väntar våren i Skåne och nya äventyr.

Snötäckta tak i Vasastan
Snötäckta tak i Vasastan

En reaktion på ”Livet i en snöboll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s