Vårspurt

foto: Mattias Persson, Btj

April och maj har varit synnerligen välfyllda månader för Klara bokprat. Aldrig förr har jag haft så många roliga uppdrag. Dessutom har jag flyttat bopålarna från Stockholm till Skåne och tackat härliga Matteusskolan för en fin, om än lite för kort tid. Vad har jag haft för mig då, undrar ni så klart.

Det som tagit absolut mest tid är två omgångar utbildningar i skolbibliotek som jag och Lotta Davidson-Bask gör för Btj. Det kommer att bli fristående utbildningar på fem avsnitt vardera. Den första kallar vi för ”Det praktiska arbetet i skolbiblioteket” och den andra kommer att handla om det läsfrämjande arbetet i skolbiblioteket. Den filmade vi igår och bilden här, tagen av Mattias Persson på Btj, är från den inspelningen.

En fortsättning följer förhoppningsvis till hösten med en utbildning om MIK i skolbiblioteket.

Jag har dessutom föreläst på många håll runt om i landet. Det känns som att det digitala pandemisprånget nu landat och vi nu alla vant oss vid och accepterat föreläsningar på distans. Det är ju praktisk för oss som föreläser att slippa resa (även om det är mycket tråkigare) och det är bra för arrangörer att slippa betala hotell och resor för långväga gäster. Jag har föreläst i Västra Götaland på en språkdag, för skolbiblioteksansvariga på NTI-gymnasier i Kristianstad, Malmö och Trelleborg (via Btj), för en bokcirkel i Eskilstuna. Och nästa vecka ”bär det av” till Södra Svealand och Västernorrland.

Ett helt annat spännande projekt jag är inblandad i är att jag är skribent till ett nytt läromedel som är under utveckling, mer om det kommer. Och apropå skrivande, dessutom skriver jag och Lotta på vår Flödetbok. Och apropå Flödet har vi lagt ut två nya avsnitt i det senaste. Ett avsnitt av Flödet om skolbiblioteksföreningar och ett Flödet läser med Johanna Lundin som gäst.

Så, en riktig vårspurt alltså!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s