Snöbollen har landat (och smält)

En ögonblicksbild från min trädgård

Nästan hela mitt liv har jag haft sommarlov. Föst så klart när jag själv gick i skolan, sedan som föräldraledig tillsammans med mina barn. Om jag försöker minnas, och räknar bort sommarjobb som skolungdom, tror jag att jag har jobbat en sommar, den första efter att jag var klar med min utbildning, som vikarie på Folkbiblioteken i Lund.

Jag älskar sommarlov. Vem gör inte det? En och annan hör man ju om som tycker att det är jobbigt att vara ledig för länge. Jag tillhör inte dem. Jag har absolut inga problem med att sysselsätta mig. Läsa, skriva, promenera, laga mat, umgås. Det går lätt att fylla en dag.

Nu har skolorna stängt för terminen och eleverna har gått på sommarlov. Snart även personalen. Själv börjar jag också bli ganska ”ledig”. Den lilla ackumulerade jobbtopp jag hade i våras är över och på sommaren ligger min branch i vila. Inte mycket mer att göra nu är att skriva lite bok. Samtidigt är det ju något helt annat att vara ledig från ett väl förrättat arbete och att som nu, vara ”mellan jobb”, ”arbetssökande”, ”arbetslös”. Kalla det vad ni vill, men det är inte att vara ledig och ha sommarlov.

Så man kan säga att snöbollen har landat. Vi är tillbaka i Skåne, gullregnet blommar och rosorna har precis slagit ut. I augusti flyttar vi in i en ny lägenhet i Lund. Det är underbart, jag har längtat tillbaka hit. Särskilt under pandemimånadernas instängdhet. Det enda som fattas nu för att det ska kännas skönt och lugnt istället för kallt, blött och otrevligt, det är ett arbete. Så därför tänkte jag skriva en jobbannons. En egen, alltså, utan floskler och plattityder. Utan ”bollar i luften”, ”stresstålig”, ”du brinner för”, ”lösningsorienterad”, ”högt i tak och prestigelös”, ”initiativrik” eller ”självständig och bra på att samarbeta”. Håll i er, här kommer den:

  • Trots att det är trötta floskler så kan jag checka av värdeorden ovan, men allvarligt, vem kan inte det som är snart 50, välutbildad och har jobbat rätt länge?
  • Jag söker jobb på 50-70%
  • Jag vill helst jobba i Lund, eller på rimligt pågatågsavstånd
  • Jag vill jobba med barn/unga, gärna tillsammans med andra
  • Jag kan bibliotek, skolbibliotek, barnlitteratur
  • Jag kan också saker som att berätta sagor, läsa högt, bokprata och driva läsfrämjande projekt
  • Jag är bra på att skriva
  • Om man anställer mig får man mycket personal för pengarna
  • Jag är nästan alltid glad på jobbet
  • Jag söker allt från tillsvidaretjänst till vikariat och tillfälliga anställningar och kan också jobba på konsultbasis

Välkomna att höra av er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s